MIKÄ ON JACQUARD-KANGAS?

Jacquard on kudontatekniikka, joka mahdollistaa monimutkaisten kuosien kutomisen kankaaksi. Jacquard-kankaat valmistetaan laadukkaista ja kestävistä materiaalista. Monikerroksiset ja monimutkaiset kuodokset luovat yhdessä eri materiaalien kanssa kankaalle näyttävyyttä, tekstuuria ja kestävyyttä.

Käytämmämme jacquardit tulevat Ranskasta Lyonin alueelta. Tehdas on erikoistunut Jacquard-kankasiin ja elänyt kangaspuidensa tahdissa jo 85-vuoden ajan. 

MISTÄ NIMI JACQUARD?

Jacquard nimi tulee kudontatekniikan keksijän, herra Joseph Marie Jacquardin mukaan. Ranskalainen Jacquard suunnitteli vuonna 1804 kudontakoneen, jolla voitiin kutoa ennennäkemättömiä koristeellisia kankaita. Keksintö uudisti tekstiilisuunnittelun perinteitä, ja tätä mekanismia pidetään yhtenä tärkeimmistä kudontakeksinnöistä.

Aluksi kudontatekniikka oli suosittu seinävaatteissa, verhoilussa ja sisustuksessa, ja ajan myötä kehittyi myös vaatekäyttöön. Pitkään kallis materiaali oli yläluokan etuoikeus, mutta muodin ja tekstiiliteollisuuden kehittyessä ja teollistuessa Jacquard-kudos tuli yleisemmäksi. Nykyään Jacquard-kankaita käytetään laajalti myös vaatteissa ja asusteissa, mutta sitä pidetään edelleen ylellisenä.

PESU & SILITYS

Jacquard on ylellinen materiaali, joka palvelee oikein huolettuna vuosia. Tässä muutama vinkki jacquard-kankaan oikean oppiseen huoltoon. On tärkeää välttää kankaan hankaamista. Ole tarkkana erityisesti laukkujen solkien ja korujen kanssa. Usein pesun sijasta tuuletus ja höyrytys riittää raikastamaan vaatteen.

Tahrat kannattaa paikallisesti puhdistaa kostealla liinalla ja miedolla pesuaineella koko vaatteen pesemisen sijaan. Jacquard-tuotteet voi pestä pesukoneessa hienopesuohjelmalla 30 asteessa hellävaraisella pesuaineella. Suosittelemme kääntämään tuotteen nurin päin ja käyttämään pesupussissa.

Vaate kannattaa asettaa henkarille kuivumaan, joka auttaa pitämään vaatteen ryhdin ja muodon. Silitys kannattaa tehdä nurjalta puolelta yhdellä pisteellä. 

Lisätietoa eri materiaalien huollosta