MIKÄ ON LUOMUPUUVILLA?

Puuvilla on luonnonkuitu, joka on peräisin puuvillakasvin siemenkodasta. Luomupuuvilla kasvatetaan ilman myrkyllisiä torjunta-aineita ja lannoitteita, mikä suojelee ekosysteemiä ja tuotantoprosessiin osallistuvia ihmisiä. Global Organic Textile Standard (GOTS) jäljittää puuvillan luomusisällön ja koko tuotantoprosessin varmistaakseen, että materiaali käsitellään eettisesti ja kestävästi. Vain materiaalit, jotka sisältävät vähintään 75 % luonnonkuituja, voidaan ottaa huomioon GOTS-sertifiointiin.

OIKEA PESULÄMPÖTILA

On tärkeää seurata suositeltua pesulämpötilaa, koska liian alhainen lämpötila voi aiheuttaa värien leviämisen ja liian lämmin voi kutistaa vaatteen. Tuotteet, joissa on vahvat värit ja printit kannattaa aina pestä nurinpäin.

PESU

Yleensä suosittelemme käyttämään 30 tai 40 asteen pesulämpötilaa. Tummat ja kirkkaan väriset tuotteet kannattaa pestä erikseen tai samanvärisen tuotteiden kanssa väljässä vedessä. Värit voivat haalistua, varsinkin ensimmäisten pesujen aikana. Emme suosittele tuotteidemme liottamista. Kuivausrummun käyttö voi kutistaa puuvillavaatteita, minkä takia suosittelemme ilmakuivaamista.

UUDELLEENMUOTOILU

Puuvillatuote voi kutistua ensimmäisessä pesussa. Vaatteita kannattaa muotoilla kosteana pesun jälkeen ja niitä voi myös silittää hieman kosteana tai höyryttää kuivana.

Lisätietoa eri materiaalien huollosta