Mikä on Merinovilla

Merinovilla on yksi hienoimmista luonnon materiaaleista ja sen  ainutlaatuiset ominaisuudet tekevät siitä super-kuidun. Merinovillakuidut ovat ohuempia ja sileämpiä, kuin muut villakuidut. Tämän vuoksi merinovilla tuntuu pehmeältä ja miellyttävältä ihoa vasten. Käyttämämme hienolaatuinen merinovilla ei kutita. Merinovilla eristää lämpöä ja on hengittävää. Se toimii erityisen tehokkaasti kerrostukseen, joten merinovilla tuotteet ovat täydellisiä capsulevaatekaapin vaatteita.

Helppo käyttää, helppo hoitaa

Merinovilla tuotteet ovat pitkäikäisiä, kun huolehtii tuotteiden oikeinlaisesta huollosta. Villa on itsepuhdistuvaa, sillä on antibakteerisia ominaisuuksia ja se torjuu pahoja hajuja. Pesun sijaan villavaatteet tulee tuulettaa säännöllisesti. Tähän Suomen talvi on paras!

Merinovilla ei pidä paineesta ja hankauksesta, joten ole varovainen terävien kulmien kanssa.  Merinovilla on paras ystäväsi matkustaessasi jonnekin, missä aurinkosuojaa ei tarvita, koska se ei rypisty helposti ja vaatii harvoin silitystä. 

Nukkaantuminen

Nukkaantuminen on luonnollista merinovilla tuotteille. Nukkaa tulee yleensä, kohtiin jotka altistuvat hankaukselle. 

Nukka voidaan poistaa vaatteista villakammalla. Näin villasekoitevaatteesi saavat jälleen raikkaan ilmeen ja kestävät pidempään. 

Pesu

Vältä merinovilla tuotteiden turhaa pesua. Tuuleta käyttökertojen välillä ja pese vain silloin, kun sitä todella tarvitaan. Joskus sattuu ja tapahtuu ja vaate tahraantuu, mutta on parempi käsitellä tahroja yksittäin, jottei sinun  tarvitse pestä koko vaatetta. 

Kun pesun aika koittaa muista käyttää villalle sopivaa hellävaraista pesuainetta. Pese pyykinpesu koneessa villa- tai hieno-ohjelmalla ja varmista, että käytät kylmää vettä. Käytä pyykkipussia vaatteen suojana pesun aikana. Äläkäytä linkousta. Tarkista hoitolapusta oikea suositus tuotteellesi. 

Kuivaus

Kuivaa villavaatteet aina tasaisella alustalla, jotta ne eivät veny. Älä siis ripusta kuivumaan. Tämä voi johtaa tuotteen venymiseen. Älä rumpukuivaa merinovilla tuotteitasi.  

Säilytys 

Pidä merinovilla tuotteesi viikattuna henkaroinnin sijaan, jotta vaate säilyttää muotonsa. 

Lisätietoa eri materiaalien huollosta