Villa on erinomainen luonnonkuitu, jossa yhdistyy lämmöneristävyyskyky ja hengittävyys. Lämpimät villaiset neuletuotteet kuuluvat kylmän sään pukeutumiseen, sekä sopivat hengittäviksi kerroksiksi lämpimiin päiviin. Pitääksesi villlatuotteestasi mahdollisimman hyvää huolta nouda aina hoito-ohjeita ja ota huomioon villan ominaisuudet.  

Olemme usean vuoden ajan käyttäneet villatuotteissamme (R/H Beanie, R/H Neck Warmer, R/H Scarf ja Knit Sweater) laadukasta Italialaista mohair-villasekoitetta. Villasekoitteessa on 50% superkid mohairia, joka tuo lankaan pehmeyttä ja pörröisyyttä, 32% polyamidia joka tuo lankaan kestävyyttä ja 18% mulesing-vapaata merinovillaa tuomaan lämmittävyyttä. Langalla on Responsible Mohair Standard (RMS) ja Responsible Wool Standard (RWS) sertifikaatti. 

Tuuleta, raikasta ja harjaa 

Villa on helppohoitoinen materiaali, sillä villa hylkii likaa ja se puhdistaa itse itseään. Villan arkihuoltoon on kuuluu raikastus tuulettamalla ja säännöllinen harjaus, joka pidentää villatuotteen käyttöikää. Villa pitää erityisesti kylmästä ja kosteasta tuuletus ilmasta. 

Nukkaantuminen on villalle omainaista, joka johtuu yleensä hankauksesta. Harjaamalla villa tuotetta säännöllisesti vaateharjalla voi nukkaantumista vähentää ja samalla tuotteesta tulee puhdistettua pölyt, karvat ja muu lika hellävaraisesti. Irtonukan voi vaatteesta poistaa esimerkiksi villakammalla. Emme suosittelle mohair-villasekoite tuotteillemme nukkaleikkurin käyttöä, johtuen langalle ominaisesta pörröisyydestä.  

Pese hellävaroen

Kun villan tuotteen pesun aika koittaa on tärkeää kurkata tuotteen pesulappuun, jotta voit varmistua oikeasta pesutavasta ja lämpötilasta. Suosittelemme villasekoitetuotteillemme pesua kädenlämpöisessä vedessä (max 30 °C) hellästi puristellen. Villa tuotteet voi pestä ja huoltaa hellävaraisella kemiallisella pesulla. 

Käytä aina villanpesuun tarkoitettua pesuainetta. Vältä pesussa hankaavia liikkeitä, jotta villa ei lähde huopumaan. Pesty neule tulee huuhdella reilulla vedellä ja muotoilla mittoihinsa hellävaroen. Villatuotteet tulee kuivata vaakatasossa esimerkiksi pyyhkeen päällä, jotta tuote ei veny ja menetä muotoaan kuivuessaan. 

Säilytys 

Säilytä villavaatteesi ilmavasti viikattuna henkarin sijaan, jotta tuotteet säilyttävät muotonsa. 

Lisätietoa eri materiaalien huollosta