MIKÄ ON VILLA?

Villa on luonnollisesti tuotettu kuitu, joka on yleensä peräisin lampaasta, mikä tekee siitä uusiutuvan kuidun lähteen. Sillä on monia hienoja ominaisuuksia, koska se toimii luonnollisena eristimenä, on hengittävä ja joustava. Villakuiduissa on myös luonnollinen suojapinnoite, joten villasta valmistettuja vaatteita ei tarvitse pestä niin usein.

Villasekoitevaatteissa on villan lämpö ja luonnollinen ulkonäkö, mutta niihin on saatu lisättyä vahvuutta ja kiiltoa muista materiaaleista.

RAIKASTAMINEN

Likaa hylkivänä luonnonkuituna villa puhdistetaan ja raikastetaan tuulettamalla. Villalle paras tuuletusilma on kostean kylmä. Pienet tahrat on parasta poistaa mahdollisimman pian harjaamalla tai puhdistamalla tahra varovasti.

NUKKAANTUMINEN

Nyppyyntyminen on luonnollinen osa villavaatteiden käyttöä ja ne voidaan poistaa esimerkiksi villakammalla harjaamalla. Näin villavaatteesi saavat jälleen raikkaan ilmeen ja kestävät pidempään.

PESU

Käytämme mohairia ja merinovillaa pipoissamme, huiveissamme ja neuleissamme. Villasekoitevaatteesi asianmukainen hoito riippuu sen materiaalikoostumuksesta, minkä vuoksi on tärkeää tarkistaa vaatteen pesulappu ennen hoitotoimenpiteitä. Suosittelemme villavaatteillemme yleensä käsin pesua käyttäen villalle tarkoitettua pesuainetta. Kuivaa villavaatteet aina tasolla, jotta ne eivät veny muodostaan.

SÄILYTYS

Säilytä villavaatteesi viikattuna ripustamisen sijaan, jotta ne säilyttävät muotonsa.

Lisätietoa eri materiaalien huollosta