Meille on tärkeää luoda vaatteita, jotka eivät ole pelkästään monikäyttöisiä, mutta myös helppohoitoisia. Koko vaatehuollon perustana on pitää vaatteesta huolta hoito-ohjeen ja materiaalin mukaisesti.

Suosittelemme aina asiakkaitamme ajattelemaan ympäristöä ja pesemään vaatteita vain tarpeesta. Yleensä tuotteen ulkona tuulettaminen on tarpeeksi pitämään tuotteen raikkaana ja tämä tapa ei myöskään kuluta kangasta. Se pidentää myös vaatteen käyttöikää ja vähentää ympäristövaikutuksia, sillä 30% näistä vaikutuksista tulee vaatehuollosta.

Muistathan aina tarkistaa vaatteen pesulapusta oikean pesulämpötilan. Suosittelemme poistamaan tahrat heti esimerkiksi ympäristöystävällisen sappisaippuan tai vaateharjan avulla.

KIERRÄTTÄMINEN

Jos olet jossain vaiheessa valmis luopumaan R/H-vaatteestasi, laite se kiertoon second handina tai lahjoita se. Tiedämme, että R/H vaatteilla on suuri kysyntä monilla kirpputoreilla ja second hand liikkeissä, kuten Moody MondayEmmyTori ja Relove mikä helpottaa vaatteiden kierrättämistä.

Vaatehuoltoon liittyviin kysymyksiin vastaamme mielellämme sähköpostitse: info@rh-studio.fi.

Trikoo ja collage

On tärkeää seurata suositeltua pesulämpötilaa, koska liian
alhainen lämpötila voi aiheuttaa värien leviämisen ja liian kuuma lämpötila voi kutistaa vaatteen. Suosittelemme, että trikoo ja jersey vaatteet pestään nurinpäin käännettynä.

SOPIVA PESULÄMPÖTILA

Yleensä suosittelemme käyttämään 30 tai 40 asteen pesulämpötilaa, ja käyttäen pesuainetta, joka ei sisällä valkaisuainetta. Tummat ja kirkkaan väriset tuotteet kannattaa pestä erikseen tai samanvärisen tuotteiden kanssa väljässä vedessä. Värit voivat haalistua, varsinkin ensimmäisten pesujen aikana. Emme suosittele tuotteidemme liottamista.

Kuivausrummun käyttö voi kutistaa puuvillavaatteita, minkä takia suosittelemme ilmakuivaamista. Elastaania sisältäville tuotteille ei suositella huuhteluaineen käyttöä, sillä se haurastuttaa elastaanikuitua.

MUOTOILE KOSTEANA

Puuvillatuotteet saattavat hieman kutistua pesussa. Vaatteita kannattaa muotoilla kosteana pesun jälkeen. Ota napakka ote tuotteen hihoista ja helmasta ja vedä kevyesti alaspäin.  Tuotteita voi myös silittää hieman kosteana tai höyryttää kuivana, joka auttaa uudelleen muotoilussa.

R/H Studion Mickey Oversize Hoodie värissä Granit Grey, Cosmic Lilac, Moon Black
R/H Studio Bobi Winter Jacket värissä Black Velvet.

Bobi-tikkikangas

PESU

Varmistathan hoito-ohjeet aina tuotteen pesulapusta. Bobi-takkien hoidossa kannattaa kääntyä paikallisen pesulan puoleen. Bobi kuvioinnin sisällä on pehmeä vanutäytteestä, jonka takia suosittelemme takille kuivapesua. Pesukoneessa vesipesty takki saattaa venyttyä, vanuttua, kutistua tai menettää ryhtinsä ja lämmittävyyttään.

Bobi-takki on hyvä pestä vähintään kerran vuodessa. Jos takki on käytössä paljon ja usein liikkuessa kannattaa takki pestä useammin. Myös vaaleat takit on syytä pestä usein, jottei lika pinty.

TAHRANPOISTO

Suosittelemme poistamaan tahrat heti, esimerkiksi ympäristöystävällisellä sappisaippualla tai vaateharjalla. Voit käyttää tähän hieman vettä, mutta ethän turhaa hankaa kangasta.

OLE HELLÄ

Bobi-takeissa on R/H-logolla varustetut painonapit. Olethan varovainen, kun availet takkia. Älä riuhtaise neppareita auki, koska tämä voi aiheuttaa painonappien ennen aikaisen irtoamisen.

SÄILYTYS

Suosittelemme säilyttämään Bobi takkia tukevassa henkarissa. Kausisäilytyksen ajaksi Bobi-takin suojaksi kannattaa laittaa pukupussi. Ennen säilytystä poista takista tahrat ja käytä huollossa pesulassa.

MERINOVILLA

Mukava käyttää, helppo hoitaa

Merinovilla tuotteet ovat pitkäikäisiä, kun huolehtii tuotteiden oikeinlaisesta huollosta. Villa on itsepuhdistuvaa, sillä on antibakteerisia ominaisuuksia ja se torjuu pahoja hajuja. Pesun sijaan villavaatteet tulee tuulettaa säännöllisesti. Tähän Suomen talvi on paras!

Merinovilla ei pidä paineesta ja hankauksesta, joten ole varovainen terävien kulmien kanssa.  Merinovilla on paras ystäväsi matkustaessasi jonnekin, missä aurinkosuojaa ei tarvita, koska se ei rypisty helposti ja vaatii harvoin silitystä. 

NUKKAANTUMINEN

Nukkaantuminen on luonnollista merinovilla tuotteille. Nukkaa
tulee yleensä, kohtiin jotka altistuvat hankaukselle. Nukka voidaan poistaa vaatteista villakammalla.

PESU & KUIVAUS

Vältä merinovilla tuotteiden turhaa pesua. Tuuleta käyttökertojen välillä ja pese vain silloin, kun sitä todella tarvitaan. Joskus sattuu ja tapahtuu ja vaate tahraantuu, mutta on parempi käsitellä tahroja yksittäin, jottei sinun tarvitse pestä koko vaatetta. 

Kun pesun aika koittaa muista käyttää villalle sopivaa hellävaraista pesuainetta. Käytä pesukoneessa villa- tai hieopesuohjelmaa ja varmista, että käytät kylmää vettä. Käytä pyykkipussia vaatteen suojana pesun aikana. Älä käytä linkousta. Tarkista hoitolapusta oikea suositus tuotteellesi. 

Kuivaa villavaatteet aina tasaisella alustalla, jotta ne eivät veny. Älä siis ripusta kuivumaan. Tämä voi johtaa tuotteen venymiseen. Älä rumpukuivaa merinovilla tuotteitasi.  

SÄILYTYS

Pidä merinovilla tuotteesi viikattuna henkaroinnin sijaan, jotta vaate säilyttää muotonsa. 

SÄHKÖISYYS

Uusi merinovilla tuote saattaa alussa tuntua sähköiseltä ja tarttua ihoon kiinni. Merinvillaisen vaatteen sähköisyys vähenee, mitä enemmän vaatetta käyttää ja tuulettaa.

R/H SS24 Marvellous Wool Trousers värissä Vivid Fuchsia.

NEULEET

TUULETA, HUOLLA JA HARJAA 

Villa on helppohoitoinen materiaali, sillä villa hylkii likaa ja se puhdistaa itse itseään. Villan arkihuoltoon on kuuluu tuuletus ja säännöllinen harjaus, joka pidentää villatuotteen käyttöikää. Villa pitää erityisesti
kylmästä ja kosteasta tuuletus ilmasta. 

Nukkaantuminen on villalle omainaista, joka johtuu yleensä
hankauksesta. Harjaamalla villa tuotetta säännöllisesti vaateharjalla voi nukkaantumista vähentää ja samalla tuotteesta tulee puhdistettua pölyt, karvat ja muu lika hellävaraisesti. Irtonukan voi vaatteesta poistaa esimerkiksi villakammalla. Emme suosittelle mohair-villasekoite tuotteillemme nukkaleikkurin käyttöä, johtuen langalle ominaisesta pörröisyydestä.  

PESE HELLÄVAROEN

Kun villaisen tuotteen pesun aika koittaa on tärkeää kurkata tuotteen pesulappuun, jotta voi varmistua oikeasta pesutavasta ja pesulämpötilasta. Suosittelemme villesekoitetuotteillemme pesua kädenlämpöisessä vedessä hellästi puristellen.

Käytä aina villanpesuun tarkoitettua pesuainetta. Vältä pesussa hankaavia liikkeitä, jotta villa ei lähde huopumaan. Pesty neule tulee huuhdella reilulla vedellä ja muotoilla mittoihinsa hellävaroen. Villatuotteet tulee kuivata vaakatasossa esimerkiksi pyyhkeen päällä, jotta tuote ei veny ja menetä muotoaan kuivuessaan. 

Säilytä villatuotteet ilmavasti viikattuna, jotta tuote säilyttää muotonsa. 

JACQUARD kankaat

Jacquard on ylellinen materiaali, joka palvelee oikein huolettuna vuosia. Tässä muutama vinkki jacquard-kankaan oikean oppiseen huoltoon. On tärkeää välttää kankaan hankaamista. Ole tarkkana erityisesti laukkujen solkien ja korujen kanssa. Usein pesun sijasta tuuletus ja höyrytys riittää raikastamaan vaatteen.

HELLÄVARAINEN PUHDISTUS

Varmistathan hoito-ohjeet aina tuotteen pesulapusta. Tahrat kannattaa puhdistaa paikallisesti kostealla liinalla ja miedolla pesuaineella koko vaatteen pesemisen sijaan. Jacquard-tuotteet voi pestä pesukoneessa hienopesuohjelmalla 30 asteessa hellävaraisella pesuaineella. Suosittelemme kääntämään tuotteen nurin päin ja käyttämään pesupussissa

LOPPUSILAUS

Vaate kannattaa asettaa henkarille kuivumaan, joka auttaa pitämään vaatteen ryhdin ja muodon. Silitys ja höyrytys kannattaa tehdä nurjalta puolelta yhdellä pisteellä. Jacquard-tuotteet kannattaa säilyttää henkarille asetettuna ja pidemmässä säilytyksessä pukupussissa. Näin vältyt rypyiltä ja kankaan kulumiselta.

VISKOOSI

PESU

Pesemällä viskoosi vaatteesi nurinpäin käännettynä hienopesuohjelmalla. Suosittelemme joko käsin pesua tai 30 asteen hellävaraista konepesua. Suosittelemme käyttämään pesupussia viskoosivaatteille, joka suojaa vaatteen pintaa. Pesun jälkeen tuote kannattaa heti ripustaa kuivumaan, jolloin vältät pesuraitojen mudostumista.

UNOHDA HUUHTELUAINE

Vältäthän huuhteluaineen käyttöä, koska se voi heikentää kangasta. Muotoile vaate varovasti kosteana oikeaan kokoonsa ja ripusta se kuivumaan henkarille tai tasolle.

SILITYS

Viskoosi kutistuu yleensä ensimmäisessä pesussa 3-5% ja voi pesun jälkeen tuntua jäykältä ja kovalta. Tuotteen saa palautettua mittoihinsa silittämällä sen kosteana ja kangas pehmenee kuivuessaan  

SÄILYTYS

Pesun ja silityksen jälkeen viskoosivaate kannattaa säilyttää ilmavasti henkarissa.