Meille on tärkeää luoda vaatteita, jotka eivät ole pelkästään monikäyttöisiä, mutta myös helppohoitoisia. Pyrimme löytämään parhaat mahdolliset materiaalit ympäristön kannalta.  Koko vaatehuollon perustana on hoito-ohjeiden noudattaminen - näin vaatteesi kestävät mahdollisimman pitkään.

YLEISIÄ HOITO-OHJEITARAIKASTAMINEN

Suosittelemme aina asiakkaitamme ajattelemaan ympäristöä ja pesemään vaatteita mahdollisimman harvoin. Yleensä tuotteen ulkona tuulettaminen on tarpeeksi pitämään tuotteen raikkaana ja tämä tapa ei myöskään kuluta kangasta. Se vähentää myös hiilijalanjälkeäsi!Suosittelemme erityisesti höyryttämään vaatteita - ripusta vaatteet kylpyhuoneeseen samalla, kun käyt suihkussa. Voit myös käyttää vaatehöyrytintä, jos sellaisen omistat. Höyry vähentää likaa ja ei-toivottuja hajuja sekä antaa raikkaan ilmeen vaatteelle.

VALITSE OIKEA PESULÄMPÖTILA

Suosittelemme myös tiputtamaan pesulämpötilaa. Nykypäivän pesuaineet ja pesukoneet pesevät vaatteesi yhtä hyvin myös alemmissa lämpötiloissa, mikä myös säästää energiaa. Muistathan aina tarkistaa vaatteen pesulapusta oikean pesulämpötilan. Vaate voi vaurioitua, jos se pestään liian matalassa tai korkeassa lämpötilassa.

PESU

Suosittelemme poistamaan tahrat heti esimerkiksi ympäristöystävällisen sappisaippuan avulla. Collegetuotteemme voi myös pestä yksinään ensimmäisen kerran, erikseen mustista vaatteista, ettei yhtään ylimääräistä väriä irtoa mistään. Herkille materiaaleille, kuten villalle tai silkille, suosittelemme käsinpesua pesuaineella, jota suositellaan käytettäväksi kyseisille materiaaleille. Emme suosittele liottamaan vaatteitamme tai käyttämään valkoiselle pyykille tarkoitettua pesuainetta, koska ne voivat harmaannuttaa valkoisen värin. Nostathan vaatteet heti pyykinpesukoneesta pyykkinarulle tai henkarille kuivumaan.

KIERRÄTTÄMINEN

Jos olet jossain vaiheessa valmis luopumaan R/H-vaatteestasi, laite se kiertoon second handina tai lahjoitathan se jollekin/jonnekin. Tiedämme myös, että R/H-vaatteilla on suuri kysyntä monilla kirpputoreilla ja second hand sivustoilla kuten Emmy, Tori ja Relove mikä helpottaa vaatteiden kierrättämistä.  

Lisätietoa eri materiaalien huollosta